Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πρώτη συνάντηση για την οινική χρονιά 2016 – 2017

Με μεγάλη προσέλευση παλαιών και νέων μελών ξεκίνησε τα μαθήματα και τις οινογευστικές δοκιμές η «Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλη» για την νέα οινική χρονιά 2016 2017.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων «Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» μέσα σε ένα ατμοσφαιρικά εικαστικό περιβάλλον στο οποίο προσέδιδε η έκθεση ζωγραφικής «Εσωτερικά» του Σωτήρη Λιούκρα.

Η συνάντηση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου κ. Κώστα Ραπτόπουλου – Χατζηστεφάνου. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας Οίνου Άρτεμις Τουλάκη και Κοσμάς Ρούφας παρουσίασαν τα θέματα της πρώτης συνάντησης. Τα μέλη της Ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να γευτούν σε πανελλήνια πρώτη τρία λευκά κρασιά φετινής σοδιάς πριν αυτά βγουν στην αγορά. Το «ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ», του οποίου τα χαρακτηριστικά παρουσίασε η οινολόγος Άρτεμις Τουλάκη, το «ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ – ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ» το οποίο παρουσίασε ο οινολόγος του Κτήματος ΑΛΦΑ Παπαδόπουλος με την επίσης οινολόγο του Κτήματος ΑΛΦΑ, Μάρθα Ιακωβίδου. Στη συνέχεια ο Οινοποιός και ιδιοκτήτης της Οινοποιίας ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ Χρήστος Μπόσκος παρουσίασε το νέο λευκό ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ με τη συνδρομή της οινολόγου του Άρτεμις Τουλάκη.

Το επόμενο ραντεβού των μελών της Ακαδημίας και όσων νέων μελών επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτήν, θα είναι η γνωριμία με την διαδικασία της απόσταξης με επίσκεψη στο αποστακτήριο της οινοποιίας ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ. Εκεί θα γίνει και γευσιγνωσία στα Sauvignon Blanc, Chardonnay και αποστάγματα του Κτήματος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Συνάντηση 12 Νοε. 2016 ΑΟΑ