ΥΠΟ ΚΛΙΜΑΚΑ: Έκθεση έργων μακέτας του Γιάννη Λουκά

Share

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» διοργανώνει την έκθεση του Γιάννη Λουκά με τίτλο «ΥΠΟ ΚΛΙΜΑΚΑ». Η έκθεση αφορά στην παρουσίαση έργων μακέτας παραδοσιακών σπιτιών και εκκλησιών της Φλώρινας.

Τα εγκαίνια την έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα εκθέσεων «Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου» της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 19:00-22:00, Κυριακές: 11:00-13:00 και 19:00-22:00


Ο Γιάννης Λουκάς γεννήθηκε το 1976 στη Φλώρινα. Σπούδασε Λογιστική στην Κοζάνη. Σήμερα, απασχολείται στην οικογενειακή επιχείρηση “Αφοί Λουκά” που δραστηριοποιείται στα οικοδομικά υλικά και τα είδη υγιεινής.

Με τις κατασκευές ξεκίνησε να ασχολείται από την παιδική του ηλικία. Με το πέρασμα των χρόνων πέρασε και στην κατασκευή μακετών, ένα χόμπι στο οποίο αφιερώθηκε ενεργά από το 2013, οπότε και ολοκλήρωσε το πρώτο του έργο, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης.

Από τότε και μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρώσει 11 συνολικά μακέτες παραδοσιακών κτιρίων (6) και εκκλησιών της Φλώρινας (5), οι οποίες και παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί για τις μακέτες του είναι πηλός, μακετόχαρτο, σύρμα, χρώματα, φελιζόλ, ξύλα, πέτρες, αλλά και άλλα απλά καθημερινά υλικά.

Έχοντας ως άξονα την αγάπη του για τη Φλώρινα, ο Γιάννης Λουκάς επιχειρεί με τα συγκεκριμένα έργα του, να προσθέσει ένα μικρό λιθαράκι στη διάσωση της πολιτιστικής, εκκλησιαστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς μας.

Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων Αριστοτέλη
Πλατεία 7 Ηρώων 1944
Φλώρινα 53100
www.fsfa.gr/pfz

ΥΠΟ ΚΛΙΜΑΚΑ: Έκθεση έργων μακέτας του Γιάννη Λουκά

You may also like...