Φιλοξενούμενη εκδήλωση: Θεατρική παράσταση «Η Κόμισσα της Φάμπρικας» στον «Αριστοτέλη»

Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ, ο πολιτιστικός Σύλλογος που δρα θεατρικά στην πόλης της Πτολεμαΐδας, παρουσιάζει στην αίθουσα θεάτρου του «Αριστοτέλη» την Κυριακή 21 Μαϊου 2017 και ώρα 21.00, την αξέχαστη θεατρική κωμωδία του Ασημάκη Γιαλαμά & Κώστα Πρετεντέρη «Η Κόμισσα της Φάμπρικας», σε σκηνοθεσία Ελένης Μπαμπίλα, ένα έργο με δράση και πολύ χιούμορ!!!

Η Κόμισσα της φάμπρικας είναι μια οικογενειακή κωμωδία. Συγχρόνως είναι και μια ηθογραφία εποχής, με πολιτική σάτιρα. Είναι ένα κοινωνιογράφημα της Ελλάδας του ΄60. Πιο συγκεκριμένα της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής Ελλάδας.

Και όλα αυτά μπλέκονται όμορφα, σ’ ένα ευρηματικό στόρι που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, για να καταλήξει στο ευτυχές γεγονός του γάμου, της συνένωσης των τάξεων, την άμβλυνση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, την κυριαρχία του καλού και του έντιμου.

Ο πρωταγωνιστής είναι ένας αστυνομικός, που είναι αναγκασμένος να συγκατοικεί (στην ίδια αυλή) με τα δυο συνονόματα ξαδέρφια του: ο ένας διαρρήκτης και ο άλλος αριστερός. Κοινός παρονομαστής – εκτός από την αυλή τους – η φτώχεια τους. Και όχι μόνο. Υπάρχει και η αξιοπρέπεια, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η καθημερινή αγωνία επιβίωσης, όχι μόνο βιοποριστική αλλά και ηθική και πνευματική. Από την άλλη πλευρά μια νέα πλούσια, η οποία γνωρίζει την άλλη πλευρά της ζωής και δίνει αγώνα να αποδείξει ότι είναι άξια για την αγάπη του φτωχού αστυνομικού.

Το φόντο σε όλη αυτήν την ιστορία είναι η Αθήνα των φτωχών και των πλούσιων, που εκείνη την εποχή ψάχνει να βρει την ταυτότητά της.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€ και η προπώλησή τους γίνεται στο βιβλιοπωλείο Παπανέστωρα.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •