Επικήδειος αποχαιρετισμός του προέδρου του «Αριστοτέλη» για την εκδημία του Τάκη Μπέσσα

Επικήδειος αποχαιρετισμός του προέδρου του ΦΣΦΑ Κων/νου Ραπτόπουλου – Χατζηστεφάνου για την εκδημία του Δημητρίου (Τάκη) Μπέσσα

Φλώρινα 23/12/2017

Η μεγάλη Οικογένεια του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» παρίσταται στην εξόδιο ακολουθία και συνοδεύει τον μεταστάντα Δημήτριο Μπέσσα στην τελευταία του κατοικία.

Ο αείμνηστος Δημήτριος Μπέσσας, υπήρξε από τα νιάτα του ενεργό μέλος του Εικαστικού Τμήματος του Συλλόγου μας, ενώ αργότερα διετέλεσε και μέλος του ΔΣ (1979-80). Προικισμένος από τον Θεό με πλούσια καλλιτεχνικά τάλαντα, τα πολλαπλασίασε με ανώτατες σπουδές και τα κοινοποίησε, «αρχοντικά», στην οικογένειά του, στους συμπολίτες του και στους μαθητές/φοιτητές του, τον φυσικό του χώρο όπως αποδείχτηκε με την μακρόχρονη και αποδοτική του παρουσία στη Μέση και Ανώτατη Εκπαίδευση.

Αγωνίστηκε με πάθος για την υπεράσπιση των δικαίων της Φλώρινας (κοινωνικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνικών). Η Φλώρινα του οφείλει πολλά. Προσέφερε όλες του τις δυνάμεις, για το κοινό καλό.

Για τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, στάθηκε πάντοτε, πολύτιμος αρωγός του έργου το οποίο επιτελεί επί 76 χρόνια, με ιδέες, λόγο, πράξεις. Η παρουσία του σε εκδηλώσεις, ζωγραφικές εκθέσεις, ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, προσέδιδε κύρος, πληρότητα, σταθερότητα. Το έκδηλο ενδιαφέρον του για τα θέματα του αγαπημένου του Συλλόγου, όπως και οι συμβουλές του, ιδίως τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσαν
πολύτιμο ηθικό στήριγμα.

«Καλήν εσπέραν Άρχοντες», ψάλλουμε σήμερα για τη Γέννηση του Θεανθρώπου.
«Καλό ταξίδι Άρχοντα, Τάκη Μπέσσα», σου λέμε οι μαθητές σου, οι φοιτητές σου, οι συμπολίτες σου, ολόκληρος ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, η Φλώρινα, που τόσο αγάπησες.

Αιωνία του η μνήμη.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •