Η Αρχή – 1η Ομαδική έκθεση φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας

Share

Η Αρχή – 41 φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας εκθέτουν στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦΑ τα έργα τους από 22 Δεκεμβρίου 2009 έως και 21 Ιανουαρίου 2010.

Περιηγηθείτε στον δικτυακό τόπο που δημιουργήθηκε για την προβολή της έκθεσης.

Προλεγόμενα

Οι εκδηλώσεις που γίνονται από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Φλώρινα έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές παρά το ότι λειτουργεί μόλις τρία ακαδημαϊκά χρόνια. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να δούμε τον μεγάλο στόχο που επιδιώκεται από τη στιγμή που ιδρύθηκε: την σύνδεση του πολύτιμου αυτού τμήματος με τις κοινωνικές δομές του τόπου μας.

Η έκθεση αυτή των φοιτητών γίνεται στα παραπάνω πλαίσια και υπόκειται σε καλλιτεχνικά κριτήρια τα οποία ορίζονται και αξιολογούνται από τους αρμόδιους καθηγητές του Τμήματος. Υπό αυτή την έννοια γίνεται στα πλαίσια ενός μαθήματος καθορισμένου από τον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος. Δεν παύει όμως να είναι μία εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται χάριν των Φλωρινιωτών και των επισκεπτών της Φλώρινας τις μέρες αυτές.

Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να ανακαθορίσει την αισθητική του και να τακτοποιήσει τους εικαστικούς προβληματισμούς του, που αφορούν την εξέλιξη των εικαστικών τεχνών, όσο και αν όλα αυτά παίζουν έναν δευτερεύοντα ρόλο στη ζωή του τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας. Η τέχνη, την στιγμή που περνά από το στάδιο της εκπαίδευσης στην σημειωτική απόλαυση, δεν έχει «ιερό και όσιο» παρόλο που αυτό, τελικά, είναι ένα από τα επιδιωκόμενα.

Έτσι η προσπάθεια αυτή των φοιτητών μπορεί να κριθεί χωρίς ενδοιασμό και οίκτο. Στοιχειώδης όμως ιστορική δεοντολογία μας οδηγεί στο να δικαιούνται οι φοιτητές αυτοί τουλάχιστον ένα υπόκωφο χειροκρότημα.

Τάκης Μπέσσας
Πρόεδρος στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας

You may also like...

Leave a Reply