«Άνθρωπος – Χώρος – Χρόνος» – Πτυχιακή εργασία της Άννας Τσαμκόσογλου

Share

tv

Η Άννα Τσαμκόσογλου λέει για την πτυχιακή της εργασία:

Αφορμή για την επιλογή του θέματος ήταν τα ταξίδια που έκανα κάθε εβδομάδα στην Αθήνα, τις εικόνες που είχαν αποτυπωθεί στο μυαλό μου, αλλά και το ημερολόγιο που κρατούσα για το τι έβλεπα, τα συναισθήματά μου και τις καταστάσεις που αντιμετώπιζα σε αυτά.
Στην πτυχιακή μου εντοπίζω τα στοιχεία της φθοράς στο χώρο, αλλά και στη ζωή των ανθρώπων που είναι υποβαθμισμένη ώστε, να τους αντιμετωπίσει κανείς ως ερείπια.
Τα έργα μου έχουν κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο. Η παρελθοντική παρουσία του ανθρώπου, η μη αναγνωρισιμότητα. Ο άνθρωπος είναι η κινητήριος δύναμη. Από εκείνον εξαρτώνται όλα. Η εγκατάλειψη και η φθορά των αντικειμένων, των σπιτιών, του τόπου, του ίδιου του εαυτού του, αλλά και η προσπάθεια για αναδημιουργία.
Με τη ζωγραφική μου θέλω να αποδείξω ότι μέσα στα φθαρμένα, βλέπω το πέρασμα του χρόνου και τη φθορά, η οποία επέρχεται από αυτόν. Να ερμηνεύσω το τώρα του τότε. Αναζητώ στη σιωπή των εγκαταλειμμένων σπιτιών τα χνάρια του χρόνου, αποκαλύπτοντας μέσα από τα χαλάσματα ό,τι διαφεύγει ως εικόνα και αίσθημα.

«Άνθρωπος – Χώρος – Χρόνος» – Πτυχιακή εργασία της Άννας Τσαμκόσογλου
22-27/6/2015, 10.00-14.00 και 18.00-21.00
Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων ΦΣΦΑ
Κεντρική Αίθουσα Πινακοθήκης
Πλατεία 7 Ηρώων 1944


Response code is 404

You may also like...