Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στην έκθεση «Εγώ πρόσφυγας, εσύ πρόσφυγας, αυτός πρόσφυγας»

Share

Επανάληψη της εικαστικής έκθεσης «Εγώ πρόσφυγας, εσύ πρόσφυγας, αυτός πρόσφυγας» των μαθητών του Γυμνασίου Αμμοχωρίου Φλώρινας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ 2016», στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων Αριστοτέλη – Αίθουσα Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου», του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης».  Η έκθεση πλαισιώνει ημερίδα για το «Προσφυγικό», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην θεάτρου του «Αριστοτέλη» την Κυριακή στις 28 Αυγ. 2016 στις 10.30 π.μ.

Διάρκεια έκθεσης: από 24 έως και 28 Αυγούστου 2016
Επιμέλεια έκθεσης: Αθηνά Βόσδου

Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων Αριστοτέλη
Πλατεία 7 Ηρώων 1944 – Φλώρινα

———–

Την έκθεση των μαθητών του γυμνασίου Αμμοχωρίου με τίτλο «εγώ πρόσφυγας, εσύ πρόσφυγας, αυτός πρόσφυγας, που φιλοξενείται στην αίθουσα της πινακοθήκης του «Αριστοτέλη», επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπης Παυλόπουλος.

Τον υποδέχτηκαν και τον ξενάγησαν ο διευθυντής του σχολείου Αργύρης Λάζου και οι εκπαιδευτικοί Αθηνά Βόσδου και Αναστασία Καλαϊτζή.

Οι μαθητές δώρισαν στον πρόεδρο ένα από τα έργα της έκθεσης ως ανάμνηση της επίσκεψης του αλλά και στη μνήμη όσων πνίγηκαν στο Αιγαίο.

Ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, ζήτησε να μην χάσουν ποτέ την ευαισθησία τους, ενώ τόνισε πως ο πρόδρομος θεσμός του σημερινού πρόσφυγα είναι ο ικέτης της Αρχαίας Ελλάδας.

Αμέσως μετά, υπέγραψε στο βιβλίο της έκθεσης.

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης ο οποίος και υπέγραψε στο βιβλίο της έκθεσης.

Φωτογραφικό υλικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έκθεση «Εγώ πρόσφυγας, εσύ πρόσφυγας, αυτός πρόσφυγας»

You may also like...