«Εσωτερικά», έκθεση ζωγραφικής του Σωτήρη Λιούκρα

Share

Την έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Εσωτερικά» του Φλωρινιώτη καλλιτέχνη Σωτήρη Λιούκρα φιλοξενεί και οργανώνει ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί για τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του.

Το θέμα του εργαστηρίου επανέρχεται σε όλα τα στάδια της δουλειάς του Σωτήρη Λιούκρα και στη διάρκεια των τελευταίων επτά χρόνων συμβαδίζει με άλλα, που αφορούν την εμπειρία του τόπου, τον βιωμένο χώρο της πόλης, καθώς, παράλληλα με τον δημόσιο, μοιρασμένο με τους άλλους χώρο, αποτυπώνεται ο εσωτερικός, οικείος χώρος του εργαστηρίου, τεκμήρια μιας αυτοβιογραφικής δήλωσης.

Στα έργα αυτής της έκθεσης πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει φως και ο χειρισμός του, ένας από τους βασικούς άξονες της εικαστικής έρευνας του ζωγράφου. Η επίδραση του φωτός αναπτύσσεται πάντα σε σχέση με το αντιθετικό του ισοδύναμο, τη σκιά. Αυτό το ανταγωνιστικό παιχνίδι ξετυλίγεται, θέτοντας ερωτήματα που αφορούν τη δράση του ζωγράφου, την πρόσληψη της μορφοποιητικής του εργασίας από τους άλλους, τη θέση του στο χρόνο που μετριέται με την περιοδική αλλαγή του φωτός.

Ο Σωτήρης Λιούκρας εκθέτει για δεύτερη φορά στον «Αριστοτέλη». Η πρώτη ήταν το 2005 με το έργο του «Νυχτερινοί περίπατοι».

Η έκθεση πραγματοποιείται στην κεντρική αίθουσα εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων, «Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου» του «Αριστοτέλη» και θα διαρκέσει από 19 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2016.

Εγκαίνια: Τετάρτη 19 Οκτ., ώρα 8.30 μ.μ.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινές: πρωί κατόπιν ραντεβού (για επισκέψεις μαθητών) – απόγευμα 18:00 με 21:00 – Κυριακές & Εορτές: πρωί 10:00 με 15:00

Βιογραφικό

slioukrasΟ Σωτήρης Λιούκρας γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1962. Αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας το 1985 (Δίπλωμα ζωγραφικής, Εργαστήριο Γιάννη Μόραλη). Ζει στη Φλώρινα και διδάσκει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει πραγματοποιήσει εννιά ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σωτήρης Λιούκρας (http://sotirislioukras.blogspot.gr)

Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων «Αριστοτέλη»
Πλατεία 7 Ηρώων 1944
Φλώρινα 53100

Φωτογραφικό υλικό από την έκθεση:

[flickr_set id=”72157675029159615″]

You may also like...