Έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες του Παρελθόντος από το Πισοδέρι»

Share

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εικόνες του Παρελθόντος από το Πισοδέρι» διοργανώνει ο Δασικός Συνεταιρισμός Πισοδερίου σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον Τουρκικό Ζυγό.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦΑ από 8 – 16 Σεπτεμβρίου 2012. ώρες. Ώρες λειτουργίας καθημερινά από 10,00 – 22,00.

Η έκθεση αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη του Πισοδερίου τα τελευταία 100 χρόνια , μέσα από φωτογραφίες που σώθηκαν και δίνουν τη δική τους μαρτυρία για τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό που μεγαλούργησε στο Πισοδέρι. Πέρα από τα στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής (ασχολίες , πανηγύρια, γάμοι κλπ) εκτείνεται και σε μεγάλους αγώνες του Ελληνισμού , από το Μακεδονικό Αγώνα έως τους Βαλκανικούς πολέμους και τη Μικρασιατική Εκστρατεία.
Ο Δασικός Συνεταιρισμός Πισοδερίου που εκπροσωπεί τους απανταχού μεριδιούχους Πισοδερίτες, εκτός από τη καλή διαχείριση του δάσους που είναι το κύριο έργο του, έχει διευρύνει το ρόλο του και τις δράσεις του – όπως προβλέπει το καταστατικό του – και σε άλλους τομείς , διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις με αναφορά στη περιοχή του Πισοδερίου και αποτελεί τον κύριο φορέα για τη προβολή του Πισοδερίου σε όλα τα επίπεδα και τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΙΣΟΔΕΡΙΤΩΝ, τον Ιούλιο 2011 που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, τα έργα συντήρησης και ανακαίνισης σε μνημεία του Πισοδερίου όπως η Αγία Τριάδα, η ίδρυση Αθλητικού & Μορφωτικού Συλλόγου «ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ», είναι ενδεικτικά της δυναμικής δραστηριότητας του Δασικού Συνεταιρισμού Πισοδερίου.

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια:

Response code is 404

You may also like...

Leave a Reply