Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών

Share

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας και το Παράρτημα Αμυνταίου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας των εκπαιδευομένων του σχολείου με θέμα:
«ΙΧΝΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΩΝ»
που θα πραγματοποιηθεί: στην Αίθουσα Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» και θα διαρκέσει από 30 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2017

Εγκαίνια: Τρίτη 30 Μαΐου 2017, ώρα 18.00

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και στον Αρχαιολογικό χώρο των Πετρών με τη συνεργασία της αρχαιολόγου κ. Ελπινίκης Ναούμ και με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευομένων του σχολείου στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Στόχος ήταν η γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής των Πετρών, η συνειδητοποίηση της στενής σχέσης πολιτισμού και περιβάλλοντος, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας, ανάδειξης και διάσωσης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μια βιωματική προσέγγιση.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα ενός διαθεματικού σχεδίου δράσης με θέμα τον χώρο των Πετρών, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Κοινωνικού, του Γλωσσικού, του Πληροφορικού και του Αισθητικού Γραμματισμού.

Επιμέλεια έκθεσης: Αθηνά Γαρδάνη- Ελπινίκη Ναούμ
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αθηνά Γαρδάνη
Επιστημονική καθοδήγηση: Ελπινίκη Ναούμ

Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων Αριστοτέλη
Πλατεία 7 Ηρώων 1944
Φλώρινα 53100

You may also like...