Ανακοίνωση – Ψήφισμα του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», μετά τη δημοσιοποίηση της «Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ», εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα «συμφωνηθέντα» και ταυτόχρονα την πικρία και την απογοήτευσή του για τους «ατυχείς» (ή, μήπως, προσεκτικά σχεδιασμένους;) διπλωματικούς χειρισμούς της «επίλυσης» των διαφορών.

Η πλήρης εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, η νομιμοποίηση της ύπαρξης «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής γλώσσας», αποτελεί τη θρυαλλίδα δυσμενών εξελίξεων που πιστεύουμε – ακράδαντα – ότι θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές (βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες) γεωπολιτικές, γεωστρατηγικές και εθνολογικές επιλογές κατά της μίας και μόνης Μακεδονίας, της Ελληνικής Μακεδονίας.

Δηλώνουμε ότι μετά την προγραμματισμένη υπογραφή της «Συμφωνίας», με τους άκρως εχθρικούς, προσβλητικούς και ταπεινωτικούς – ως προς την Ελλάδα- όρους της, ανοίγει πλέον το κουτί της Πανδώρας για τη Μακεδονία και ειδικότερα για την περιοχή μας, η οποία αποσταθεροποιείται ιστορικά, πολιτισμικά, εθνολογικά, θεσμικά, εμπορικά και κοινωνικά.

Οι δε χαρμόσυνες ανακοινώσεις και τα θερμά συγχαρητήρια μηνύματα όλων των ξένων παραγόντων – συμφερόντων για την «επίτευξη» της συμφωνίας προς τους πολιτικούς της πατρίδας μας, καταδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι οι ξένοι δεν νοιάζονται ούτε για την ιστορία μας, ούτε για το δίκαιο ή την αλήθεια, παρά μόνο για τα στρατηγικά τους συμφέροντα. Και για αυτό φέρουν ευθύνη – και πάλι – οι πολιτικοί μας. Πόσο μικροί είναι τελικά!

Για όλους αυτούς τους λόγους, συνεπείς στη μακρά παράδοση του «Αριστοτέλη» και πιστοί στις αξίες που από ιδρύσεώς του υπηρετεί,

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

κατά της επαίσχυντης «Συμφωνίας», στη Βίγλα Πισοδερίου – Φλώρινας, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018.

Ο Αγώνας μόλις αρχίζει…

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ