Η Λέσχη Ανάγνωσης VENETIA ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» και το βιβλίο «Άγιοι Δαίμονες» του Γιάννη Καλπούζου

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος αναγνωστών, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 στο ξενοδοχείο Lingos έγινε η παρουσίαση του βιβλίου  από τον Συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο καλεσμένος της Λέσχης Ανάγνωσης Venetia. Ο Συγγραφέας  Γιάννης Καλπούζος ήρθε στην Πόλη μας και δήλωσε  πως ήταν από τις πιο ζεστές παρουσιάσεις που έχει κάνει. Το βράδυ τα μέλη του εργαστηρίου Venetia  συνόδεψαν τον συγγραφέα σε γνωστό εστιατόριο της Πόλης όπου γεύτηκε φλωρινιώτικες γεύσεις.

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Venetia»

Το Εργαστήριο Venetia του συλλόγου ΦΣΦΑ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια στην Πόλη μας  και μέσα από το εργαστήριο γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργηθεί μια Λέσχη Ανάγνωσης.

Έτσι τα μέλη του εργαστηρίου βάφτισαν και την Λέσχη Venetia όπου Venetia σημαίνει: veni  etiam δηλαδή έλα ξανά και ξανά γιατί όσο πιο συχνά κι αν έρχεσαι πάντα θα βλέπεις καινούργια πράγματα και καινούργιες ομορφιές κάτι το  οποίο σχολίασαν μέχρι στιγμής όλοι οι συγγραφείς που έχουν επισκεφτεί την Πόλη μας ότι όντως το όνομα του είναι η πραγματικότητα του.

Και έχουν συγχαρεί τις μαθήτριες  του εργαστηρίου τόσο για το εργαστήριο όσο και για το χτίσιμο της Λέσχης.
Η Λέσχη Ανάγνωσης Venetia από τον Σεπτέμβριο 2011 ξεκίνησε και γράφει Μέλη τα οποία πληρώνουν συνδρομή 10ευρώ το εξάμηνο και το ποσό διατίθεται για τα έξοδα της επίσκεψης των συγγραφέων όπως διαμονή δώρο και διαφημιστικά.
Η ιδέα ενθουσίασε το αναγνωστικό κοινό και σε κάθε παρουσίαση γράφονται και καινούργια μέλη  όπου έτσι θα μπορέσουν να συνεχιστούν αυτές οι παρουσιάσεις.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 5:30 στο ξενοδοχείο Lingos η Λέσχη Venetia έχει φιλοξενούμενη την Συγγραφέα Λένα Μαντά με το μυθιστόρημα της «Χωρίς Χειροκρότημα».
Στην Λέσχη θα φιλοξενηθούν τον Ιανουάριο ο Γιάννης Γιαννέλης Θεοδοσιάδης των μυθιστορημάτων «Ισμαήλ & Ρόζα «, «το βλέμμα της Ήρας» και η «Λίστα του Χόρχε» των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ και τον Φεβρουάριο ο Ισίδωρος Ζουργός με το βιβλίο του «Ανεμώλια»  επίσης των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ θα ακολουθήσει η Αλκυόνη Παπαδάκη. κ.α.

Σύντομα την πόλη μας θα επισκεφτεί το ΕΚΕΒΙ (Εθνικό κέντρο βιβλίου) στο οποίο η υπεύθυνη του εργαστηρίου και της Λέσχης έχει κάνει ενέργειες ώστε η Λέσχη να αναγνωριστεί από το ΕΚΕΒΙ  και να ανήκει σ΄ αυτό.

Να τονίσουμε ιδιαίτερα την εθελοντική προσπάθεια που καταβάλουν οι μαθήτριες του εργαστηρίου για όλες τις εκδηλώσεις που αυτό διοργανώνει , αλλά  και την αστείρευτη φαντασία και ενθουσιασμό της υπεύθυνης του εργαστηρίου Venetia, Μαρίας Μανή – Κραβαρίτη, η οποία με το καλλιτεχνικό της πνεύμα προσφέρει στους συμπολίτες μας μια πρωτότυπη πολιτιστική κίνηση.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε