Φλώρινα: Φωτιές και Οίνος
Η Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε ένα μοναδικό διήμερο οινογευστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων, το Σάββατο 22.12.2018 & την Κυριακή 23.12.2018.
Γιορτάζουμε το παραδοσιακό έθιμο του ανάμματος των φωτιών, παρέα με δεκάδες συναρπαστικά κρασιά του τόπου μας!
Κοντά μας για πρώτη φορά 12 οινοποιεία του Νομού Φλώρινας, 8 βραβευμένοι σεφ και 2 αποσταγματοποιοί.
Σας περιμένουμε στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Φ.Σ.Φ. “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”
- Σάββατο 22.12.2018 από τις 5μ.μ. έως 9μ.μ.
- Κυριακή 23.12.2018 από τις 12μ. έως 9μ.μ.
Τιμή εισόδου 3€ (δώρο ποτήρι γευσιγνωσίας)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ τα οινοποιεία:
Α.Σ.Ε.Π. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, IN VINO, KTHMA KAΡANIKA, ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ, ΚΤΗΜΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΚΟΛΥΝΔΡΟΥ, Π. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., ΠΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, ΡΑΚΟΜΕΛΟ Δ. ΧΡΟΝΗΣ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΣΟΝΙΑΔΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ οι σεφ:
Νίκος Κοντοσώρος, Κώστας Μάγγος, Γιώργος Τσελίδης, Σπύρος Σπυρούδης, Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης, η ομάδα του RIVO wine bar, η ομάδα της ΜΠΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ μαζί & o Γιάννης Σουμπάσης, διπλ.WSPC Lev3.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σαββάτο, 22 Δεκεμβρίου 2018
5μ.μ. – 6μ.μ.Ο Κώστας Μάγγος και το εστιατόριο Τέρψη μαγειρεύουν ιδιαίτερα φλωρινιώτικο χοιρινό.
6μ.μ. – 7μ.μ. Ο σεφ Νίκος Κοντοσώρος παρουσιάζει λαχταριστή κρεατόπιτα με τραχανά.
7μ.μ. – 8μ.μ. Ο διπλωματούχος WSPC Lev3, Γιάννης Σουμπάσης & το wine bar Αέροινο παρασκευάζουν ζεστό Glühwein.
8μ.μ. – 9μ.μ. Ο σεφ Γιώργος Τσελίδης & το εστιατόριο Γεντέκι, παρουσιάζει κεφτεδάκια από φασόλια Πρεσπών σε μια δημιουργική leftover συνταγή.
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018
4μ.μ. – 5μ.μ. Ο Δημήτρης Χρόνης παρουσιάζει ξεχωριστό ρακόμελο από Ξυνόμαυρο.
5μ.μ. – 6μ.μ. Η ομάδα ΜΠΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ παρουσιάζει μοναδικά αλλαντικά & κρεατικά της Φλώρινας.
6μ.μ. – 7μ.μ. Ο σεφ Σπύρος Σπυρούδης και το εστιατόριο Κουκούτσι μαγειρεύουν λαχταριστό τραχανώτο με τζουμπιρίγγες.
7μ.μ. – 8μ.μ. Η σεφ του Rivo wine Bar παρουσιάζει εξαιρετική, ζεστή νηστίσιμη κολοκυθόσουπα.
8μ.μ. – 9μ.μ. Οι σεφ Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης ετοιμάζουν γαστρονομικές εκπλήξεις πιπεριάς.
Οργάνωση: Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλη