Η παιδική χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» σε χορωδιακό εργαστήρι στο Βελβεντό

Η παιδική χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» είχε την ευκαιρία να πάρει μέρος το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023 σε Χορωδιακό Εργαστήρι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» στο Βελβεντό στο οποίο συμμετείχε φυσικά και η παιδική – εφηβική χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές».

Το πρωί πραγματοποιήθηκε κοινό χορωδιακό μάθημα για την εκμάθηση των τραγουδιών στο Κ.Π.Ε. Βελβεντού και το απόγευμα οι χορωδίες παρουσίασαν τη δουλειά τους, σε μια πολύ όμορφη συναυλία, στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού παρουσία του κοινού. Η εμφάνιση πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση της μαέστρου των δυο χορωδικών κας Αλεξάνδρας Παπά.

Μέσα απ’ αυτήν τη διεργασία τα οφέλη για τα παιδιά είναι πολλά και σημαντικά:

  • Μαθαίνουν ν’ ανοίγονται στον κόσμο και να γνωρίζονται μεταξύ τους.
  • Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τις αξιοποιούν στην παραγωγή του πολιτισμού.
  • Μέσα απ’ το τραγούδι αισθάνονται τη ζωή ως χαρά κι ελπίδα. Αυτή είναι η δύναμή τους για το αύριο.
  • Προωθούν τη φιλία, τη συνεργασία, την άμιλλα και συνηθίζουν στο ομαδικό πνεύμα. Στοιχεία που αποτελούν μια επένδυση για το μέλλον.
  • Μέσα απ’ το τραγούδι και την κοινή προσπάθεια δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις. Άλλωστε, η ποιότητα της ζωής μετριέται μ’ αυτές τις όμορφες στιγμές.
  • Βλέπουν μ’ αισιοδοξία τη ζωή.
  • Απ’ αυτήν τη συνεύρεση και την παραγωγή του πολιτισμού ξεπηδούν και στεριώνουν μέσα τους οι πανανθρώπινες αξίες: η καλοσύνη, η συντροφικότητα, η συναδέλφωση και ο αλληλοσεβασμός.
  • Γενικά, τα παιδιά αποκτούν Παιδεία.

Την παιδική χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» συνόδευσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και υπεύθυνοι των χορωδιών του συλλόγου Βάσω Μαρκοπούλου και Ευθύμης Ψαλίδας.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ.Α. ευχαριστεί τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» για την ευκαιρία που έδωσε στους μικρούς χορωδούς μας και για την φιλοξενία.

Share and Enjoy !
Shares