Τα Οικεία – Πτυχιακή εργασία της Αθηνάς Βόσδου

Share

Αντικείμενα του οικείου περιβάλλοντος χωρίς κάποια αξία πέραν της χρηστικότητάς τους προκαλούν το ενδιαφέρον χάριν της φόρμας τους και της ασημαντότητάς τους.

Γίνονται υπερμεγέθη για να εδραιωθούν στο χώρο και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Το βλέμμα σταματά αφηρημένα πάνω τους καθώς το μυαλό έχει χαθεί στον πανικό και την κατάθλιψη της κρίσης της κοινωνίας μας.

Λειτουργούν σαν αποκούμπι –για φαντάσου- σα στασίδι του κενού της σκέψης που ψάχνει διάλειμμα από την προσθαφαίρεση των ευρώ και το ζύγισμα της χαμένης αξιοπρέπειας των ανθρώπων.

Λειτουργούν δυαδικά, συνήθως, αυγοθήκη – αυγό, πρίζα – φις, μασουράκι – κουμπί, υπονοώντας τις ανθρώπινες σχέσεις, ερωτικές και συντροφικές, την ύπαρξη ή την ανάγκη του «άλλου» μέσα στον περιορισμένο χώρο του σπιτιού.

Τα αντικείμενα δεν παραμορφώνονται, παρουσιάζονται ρεαλιστικά και μόνο το χρώμα σπάει τα δεσμά της πραγματικότητας δίνοντας την ευκαιρία στον θεατή να τα προσεγγίσει και ως πηγές αισθητικού και εικαστικού ενδιαφέροντος.

Αυτός είναι και ένας από τους στόχους: η έκπληξη της ευχαρίστησης που προκαλείται από κάτι κοινό, ευτελές, μικρό, καθημερινό, οικείο.

Response code is 404

You may also like...

Leave a Reply