Female Ages – Παράσταση – Διπλωματική εργασία της Βενετίας Τέντη

Share

Η Βενετία Τέντη στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασία για το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας παρουσιάζει στην θεατρική σκηνή του ΦΣΦ “Ο Αριστοτέλης” την παράσταση “Female Ages” την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ.

Η Βενετία Τέντη έχει συμμετάσχει:

Στις 29 Μαΐου 2012 με διάκριση στην  8η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου Σερρών  με τις perfomances «Η κυρά της θάλασσας» και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα a time for us»

Στις 23 Ιουνίου 2011 με διάκριση στο Διεθνές Φεστιβάλ Σκηνογραφίας Competitive Exhibition of Scenography and Theater Architecture Praque Quadrennial of Performance Design and Space με workshop leader:  Mariaelena Roque

Στις 22 Ιανουαρίου 2012 στην οργανωτική επιτροπή και παρακολούθηση της ημερίδας και του εργαστηρίου  «Το Σπίτι με τα Μπισκότα – Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες και Εκπαίδευση»

Στις 10 Ιουνίου 2012 στην παράσταση «Λυσιστράτη» στη Φλώρινα, ως  ενδυματολόγος.

Στις 14-15 Μαΐου  2010 σε σεμινάρια για τις εικαστικές δράσεις Performance Now v1: Επιτελεστικές Πρακτικές στην Τέχνη και Δράσεις in situ.

Τον Δεκέμβριο 2013 σε έκθεση ζωγραφικής της Καλών Τεχνών Φλώρινας στη Μελίτη Φλώρινας, αποσπώντας θετικές κριτικές.

Στις 15 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2014 σε έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας  με θέμα  Έρωτες και άλλα φτερωτά με το θεατρικό κοστούμι «Fortuna»

Τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται στην σκηνογραφία, ενδυματολογία, σχέδιο μόδας, σκηνοθεσία, μουσική,  performance, ζωγραφική, διακοσμητική – τρισδιάστατες εφαρμογές.

Ο τόπος διαμονής της είναι η Χαλκίδα.

Η ίδια για την παράσταση “Female Ages” λέει:

Το δραματουργικό υλικό της παράστασης είναι το αποτέλεσμα της ερευνητικής μου διαδικασίας βασισμένο σε δραματικούς χαρακτήρες και ιστορικά γεγονότα. Πιο συγκεκριμένα και κατά σειρά εμφάνισης, η Θεά Τύχη από την όπερα «Η στέψη της Ποππαίας», η Μήδεια του Ευριπίδη, η ίδια η Ποππαία, η Μαρία Αντουανέτα και η κυρά της θάλασσας του Ίψεν.

Το σκεπτικό της παράστασης βασίστηκε στο κυρίαρχο χαρακτηριστικό των κοινών τους στοιχείων. Το πιο εμφανές κοινό είναι ότι και οι πέντε χαρακτήρες είναι του ιδίου φύλλου, αλλά το πιο ενδιαφέρον κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι παρόλο που έζησαν και έδρασαν σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες είχαν όλες μια μορφή εξουσίας. Εντοπίζουμε πέντε δυναμικές προσωπικότητες που επιθυμούσαν και επεδίωκαν πρωταγωνιστικούς ρόλους, ωστόσο το ευάλωτο του χαρακτήρα τους σε κρίσιμες στιγμές οδήγησε μερικές από αυτές στη καταστροφή τους και άλλες στο να μη πετύχουν ποτέ αυτό που είχαν στο μυαλό τους.

Η παράσταση αναδεικνύει την εξέλιξη της γυναίκας μέσα στο χρόνο με τη ροή στο χώρο.Το δραματουργικό υλικό της παράστασης είναι το αποτέλεσμα της ερευνητικής μου διαδικασίας βασισμένο σε δραματικούς χαρακτήρες και ιστορικά γεγονότα. Πιο συγκεκριμένα και κατά σειρά εμφάνισης, η Θεά Τύχη από την όπερα «Η στέψη της Ποππαίας», η Μήδεια του Ευριπίδη, η ίδια η Ποππαία, η Μαρία Αντουανέτα και η κυρά της θάλασσας του Ίψεν. Το σκεπτικό της παράστασης βασίστηκε στο κυρίαρχο χαρακτηριστικό των κοινών τους στοιχείων.

Το πιο εμφανές κοινό είναι ότι και οι πέντε χαρακτήρες είναι του ιδίου φύλλου, αλλά το πιο ενδιαφέρον κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι παρόλο που έζησαν και έδρασαν σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες είχαν όλες μια μορφή εξουσίας. Εντοπίζουμε πέντε δυναμικές προσωπικότητες που επιθυμούσαν και επεδίωκαν πρωταγωνιστικούς ρόλους, ωστόσο το ευάλωτο του χαρακτήρα τους σε κρίσιμες στιγμές οδήγησε μερικές από αυτές στη καταστροφή τους και άλλες στο να μη πετύχουν ποτέ αυτό που είχαν στο μυαλό τους.

Η παράσταση αναδεικνύει την εξέλιξη της γυναίκας μέσα στο χρόνο με τη ροή στο χώρο.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Βενετία Τέντη, Σκηνικά: Βενετία Τέντη, Κοστούμια: Βενετία Τέντη, Φωτισμοί: Βενετία Τέντη
Συντονισμός Παραγωγής: Βενετία Τέντη, Οργάνωση παραγωγής: Βενετία Τέντη, Σχεδιασμός αφίσας, πρόσκλησης, και προγράμματος: Iωάννης Βγόντζας, Βίντεο-Μοντάζ: Βενετία Τέντη, Κωνσταντίνος Γκράτσας, Ηχοληψία: Βενετία Τέντη, Φίλιππος Τσουλιάς, Κατασκευή κοστουμιών: Μπέτη Τσούλη, Βενετία Τέντη, Κατασκευή σκηνικών: Βενετία Τέντη, Φωτιστής: Ντάνης Μουρατίδης, Κομμώσεις: Μαρία Μιμιλίδου, Μακιγιάζ: Αναστασία Ταμπάκη, Χορογραφική Επιμέλεια: Βιβή Κοσκόσα, Βίντεο Παράστασης: Κωνσταντίνος Περιστερόπουλος, Επιβλέποντες Καθηγητές: Τάσος Προτοψάλτου, Γιάννης Ζιώγας, Διανομή: Θεά Τύχη: Αλεξάνδρα Παπασιλέκα, Μήδεια: Σοφία Τασχουνίδου, Ποππαία: Παναγιώτα Περδικάρη, Μαρία Αντουανέτα: Αναστασία Ταμπάκη, Κυρά της θάλασσας: Σωτηρία Παγουλάτου.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.

Response code is 404

You may also like...